Dunedin

 

Dunedin telt ruim 120.000 inwoners en is de oudste stad van Nieuw-Zeeland. De stad werd in 1848 gesticht. Dunedin staat bekend als het centrum van design en artistiek. De jeugd houdt van experimenteren met kleding en haarkleur. Op het Otago schiereiland dat aan Dunedin grenst kun je gidstouren nemen om zeehonden, pinguïns en zeeleeuwen te zien. Dit is tevens een schitterend eiland waar je prachtige wandelingen kunt maken en vanwaar je prachtige uitzichten over Dunedin en de zee hebt.

Gebouwen

In Dunedin heb je een schitterende stadswandeling die je langs alle mooie gebouwen leid. Je ziet onder andere de St. Paul’s Cathedral, gebouwd in 1919, een moderne bioscoop, het station en een moderne bioscoop in een oud art-decogebouw. Het Dunedin Public Art Gallery zit hier ook en is een van de beste van het land. Hier bevinden zich tentoonstellingen met de mooiste werken van zowel Nieuw-Zeelandse als internationale kunstenaars.

 

Klimaat

Doordat Dunedin aan zee ligt, kent de stad koude winters en warme zomers. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot 30 graden. In vergelijking met de meeste steden in Nieuw-Zeeland valt hier weinig regen met slechts 750 millimeter per jaar.