Ontspanning

 

Polynesian Spa

Bij Rotorua zijn een aantal plekken waar je kunt genieten van een Polynesian Spa. Na een poosje in het 42 graden warme, thermale water te hebben gezeten krijg je een massage van een uur. Hierna voel je je als herboren en is je lichaam weer klaar voor de volgende wandelingen. Het kleine bergplaatsje Hanmer Springs dat zo’n 1,5 uur ten noordwesten vanaf Christchurch ligt staat bekend om zijn warmtebronnen. Zittend of liggend in het water heb je uitzicht op oude bomen, groene heuvels en witte bergtoppen.

 

Het stoomschip T.S.S. Earnslaw

In 1912 werd de Earnslaw gebouwd en gebruikt als vracht- en passagiersschip. Nu is dit stoomschip een toeristische attractie in Queenstown. Dagelijks vaart het schip meermalen over het Lake Wakatipu naar Walter Peak High Country. Tijdens het eten kun je genieten van een ‘farmshow’. Een andere mogelijkheid is om gewoon heen en terug te varen.

 

Puzzling World Wanaka

Puzzling World is onderverdeeld in 2 onderdelen. Buiten waan je je een weg door een 1,5 kilometer lang doolhof waarbij je op de 4 torens moet zien te komen. Binnen val je van de ene verbazing in de andere. Je hebt bijvoorbeeld een kamer waar je aan de ene kant heel klein lijkt en steeds groter wordt naarmate je de andere kant op loopt. Een kamer waar je heel scheef loopt en nog veel meer hilarische dingen.